29 november 2021

3 fysieke oefeningen die je elke dag thuis kan doen

2 min read

Om jezelf fit te voelen hoef je niet elke dag naar de sportschool te gaan. Er zijn een hele reeks oefeningen die je gemakkelijk thuis kan uitvoeren, zonder ook maar één sportapparaat in huis te hebben staan!  In dit artikel laten we je kennis maken met de beste thuisoefeningen die je in slechts 15 minuten hebt afgerond. Lees dus snel verder!

Traplopen

Traplopen is een van de beste oefeningen om thuis te werken aan je uithoudingsvermogen! Door slechts vijf minuten een work-out uit te voeren op de trap, zorg je ervoor dat je een intensieve vorm van lichaamsbeweging gebruikt om gewicht te verliezen. Daarbij verbetert het de gezondheid van je hart en werk je actief aan het verhogen van de spierkracht, met name in je kuiten en bovenbenen. 

De Sit-Up

Het uitvoeren van sit-ups is een uitstekende manier om je buikspieren te activeren. Sit-ups kunnen

niet alleen helpen om de buik er platter en strakker uit te laten zien, maar dragen ook bij aan een beter postuur, het voorkomen van rugproblemen en helpt om meer uithoudingsvermogen van de spieren te kweken. Door elke dag 4 sets van 25 sit-ups uit te voeren, zul je merken dat je langzaam maar zeker je atletische prestaties aan het verbeteren bent!

Push-ups

De push-up is een echte klassieker die je niet mag missen in het het trainen van het bovenlichaam. Aan de hand van deze simpele maar waanzinnige oefening, focus je op het activeren van de kernspieren en ben je tegelijkertijd bezig met het creëren van een betere lichaamshouding. Tevens pak je met het uitvoeren van push-ups meerdere spiergroepen aan, met name de borstspieren, maar ook de triceps en biceps! Door elke dag minimaal 50 push-ups uit te voeren, werk je actief aan je uithoudingsvermogen en zal je fitter de dag doorkomen!

Ben je op zoek naar een sportschool bij jou in de buurt die je kan helpen met het ondersteunen van jouw trainingen, zoek dan eens op fitness Den Haag voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *