De beste tips om de juiste sportkleding voor jouw lijf te kopen

Sportkleding

Als je kleding koopt, dan neem je de tijd en kies je het beste kledingstuk voor jou. Waarom doe je dan niet hetzelfde bij sportkleding? Nog altijd zijn er veel mensen die gewoon sporten in een oud shirt dat ze nog hebben liggen. Die shirts zijn echter niet gemaakt om in te bewegen en zijn dus ook niet goed voor je lichaam en huid. Sportkleding moet je met zorg uitkiezen!

Sportkleding

Waar je op moet letten

Let in ieder geval op de volgende zaken als je sportkleding gaat uitzoeken om zo comfortabel mogelijk te kunnen sporten:

  • materiaal
  • ondersteuning
  • temperatuur
  • budget

Het materiaal van je sportkleding

Het materiaal is een van de belangrijkste dingen om mee rekening te houden bij het kiezen van sportkleding. Zorg ervoor dat je een materiaal kiest dat ademt. Dit zorgt ervoor dat je zweet goed kan afvoeren, wat je vocht- en temperatuurregeling verbetert. Vermijd kleding van puur katoen, katoen zal namelijk vocht vasthouden.

Sportkleding

De juiste sportbeha

Voor vrouwen is het belangrijk dat een sportbeha ondersteuning biedt. Je wilt namelijk niet dat je borsten te veel op en neer gaan, dit kan voor vrouwen soms zelf pijnlijk zijn. Kies daarom voor een sportbeha die past bij jouw lichaam en bij de sport. Bij een sport zoals yoga is lichte ondersteuning genoeg, terwijl je bij hardlopen liever een beha draagt die goede steun biedt. Zorg dat je sportbeha nergens snijdt, lekker zit en test hem even uit als je hem past door flink te bewegen. Je borsten kunnen bovendien sneller gaan hangen als je niet de juiste beha draagt dus dit is echt iets om aandacht aan te besteden.

Je budget voor ogen

Verlies vooral je budget niet uit het oog. Goede sportkleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk goed rond en kies wat het beste bij jou past!