25 januari 2022

Ga je beginnen met biljarten? Dit heb je allemaal nodig!

2 min read

Je hebt waarschijnlijk ooit wel eens biljart gespeeld. Af en toe zien we deze in een kroeg staan en kunnen we het niet laten om een spelletje te spelen. Zo zijn er ook speciale biljarthallen en hebben sommige mensen er een echte sport van gemaakt. Maar wat heb je nu allemaal nodig als je gaat biljarten? Wij vertellen je hier graag meer over! Lees dus gauw verder.

Biljartkeu

Je kunt natuurlijk niet biljarten zonder keu. De keu is eigenlijk de stok waarmee je biljart. De biljartkeu die je kiest, is afhankelijk van het type biljart dat je gaat spelen. Zo heb je driebanden, pool, blackball of snooker. De eigenschappen van de biljartkeu kunnen hierbij verschillen. Let er bij een biljartkeu kopen dus op dat de keu de juiste lengte heeft, houtsoort, opberggemak, grip en noem maar op. De lengte van de keu is afhankelijk van het spel en met welke ballen je speelt. Zo zijn bij blackball de balletjes het kleinst en zul je dus een kleinere keu nodig hebben. Bij driebanden zijn de balletjes het grootst en kun je een grotere keu gebruiken.

Krijtje

Bij biljarten is het krijtje essentieel. Dit krijtje zorgt ervoor dat de pomerans meer grip krijgt. Een pomerans is het vilten topje op de biljartkeu. Zo kun je gemakkelijker de ballen wegstoten en de bal een effect meegeven. Het krijtje kun je in een krijthouder stoppen en heel het spel bij je houden. Als je merkt dat het krijtje de pomerans niet genoeg grip meer kan geven, kan het zo zijn dat de pomerans versleten is en dat je deze moet vervangen. Er zijn diverse soorten pomerans te koop, zoals Elk Master pomerans. Hierbij heb je de keuze uit diverse maten pomerans, van 9 mm tot 14 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *