25 januari 2022

Hoe start u een eigen sportschool?

2 min read

Een eigen sportschool beginnen vraagt wat zorvuldige voorbereiding. Een fitnesszaal is een van de belangrijkste onderdelen van een eigen sportschool. Dit kan worden uitgebreid met extra zalen om groepslessen in te geven. Een sterk concreet ondernemers plan mag dan ook niet ontbreken. Ten eerste kunt u denken aan de huur van het pand op een goed bereikbare locatie. Sportscholen liggen meestal of in het centrum of nabij een bedrijventerrein. Fitness appartuur is een dure investering. U kunt ook goede fitness appartuur aanschaffen dat gebruikt is als u overweegt een eigen sportschool beginnen. Daarbij zijn er speciale regelingen mogelijk om fitnessapparatuur in termijnte betalen of te leasen. Op basis van investeringen kunt u de prijs van lidmaatschappen voor uw klanten bepalen. Kies voor goedgekeurde en veilige fitnessapparatuur.

Klanten welkom laten voelen met extra’s

Klanten hebben vaak ook behoefte aan ontspanning na het sporten. Investeren in een zonnebank of sauna zou een mooie uitkomst zijn. Om het aantrekkelijk te maken kunt u zorgen dat klanten voor een laag tarief onbeperkt kunnen sporten. Denk aan groepslessen zoals aerobics, streetdance, steps, kickboksen en yoga. Hoe meer keuze hoe sneller men geneigd is naar de sportschool te komen. Extra zalen in gebruik nemen betekent ook weer een extra groot pand huren. Tevens zijn panden in het centrum duurder dan panden daarbuiten zoals een loods die tevens tot sportschool kan worden omgebouwd. Ook sportwater met een smaakje zou een extra kunnen zijn voor een paar euro meer in het maandelijkse lidmaatschap.

Onderscheiden als sportschool

Er zijn diverse manieren om uzelf te onderscheiden van anderen sportscholen bij een eigen sportschool beginnen. Zoals het bieden van extra’s of juist zeer lage tarieven waardoor u meer abbonees kunt werven. Sommige sportscholen hebben een zwembad. Hier kunnen kinderen vaak hun zwemdiploma’s halen of het aanbieden van groepslessen zoals aquarobics. Dit genereert meer omzet dan wanneer u alleen een fitnesszaal heeft. U huurt dan wel extra personeel in zoals zwem leraren.

Dietiek en leefstijl coaching

Veel sportscholen hebben een beweeg deskundige of dietist verbonden aan de sportschool. Door mensen te begeleiden bij hun leef en beweeg patroon kan motivatie om te sporten extra toenemen. Denk aan conditiemetingen, fittesten maar ook een leefstijl interventie en de klant begeleiden tijdens een fitness training en beweegtraject. Hiervoor huurt u deskundig personeel in en op deze manier bouwt u een gespecialiseerde sportschool op. Mensen sporten niet zomaar maar duurzaam met gezondheids resultaat op lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *